Formel 1 är den dyraste sporten

Last modified date

Det är inte direkt billigt att träna eller tävla någon bilsport men det finns definitivt varianter som är dyrare eller billigare. Formel 1 är en väldigt populär sport men det är inte speciellt många som kan vara med och träna eller tävla i den. De allra flesta får nöja sig med att till exempel provköra en formel 1 bil på bandagar.

Den dyraste bilsporten

Bilsporten Formel 1 är antagligen den allra dyraste bilsporten som man kan delta i. Det finns för det första inte speciellt många banor att tävla på och det innebär många och långa resor. Bilarna som används är också extremt lätta men samtidigt mycket snabba. Det innebär att dyra material används och då stiger också bilarna i pris. Dessutom slits bildelarna mycket under loppen. Bara ett däck kan kosta flera tusen kronor och i de flesta fall måste däcken bytas flera gånger under en tävlingsdag.

Banan

En bana i formel 1 är tillverkad i asfalt. Den är platt och har i regel ett flertal kurvor. Banan är inte speciellt lång men man kör flera varv. Man kan köra närmare 30 varv på en tävling och hastigheten är hög.

Hur körs sporten?

Man kör snabbt, och flera varv. Man behöver ha rejält stor koll på bilen och var man har den, annars är det stor risk att man råkar ut för en olycka. Med tanke på den höga farten i formel 1 finns det stor risk att skada sig allvarligt om en olycka sker.

ivadmin