Överväg att värdera din bil

Last modified date

När det gäller att köpa och sälja fordon är det viktigt att göra välgrundade val för att göra en så bra affär som möjligt. I många fall händer det dock att värdet för en begagnad bil underskattas eller överskattas.

Lyckligtvis kan du göra en värdering av din bil innan försäljning och spara tusentals kronor. Ta till exempel Riddermark Bil som erbjuder en kostnadsfri bilvärdering och gärna köper din bil. Det här gör det väldigt smidigt när du vill sälja din gamla bil och vara säker på att du säljer den till ett bra pris. Riddermark Bil gör alltid en noggrann värdering där uträkningen baseras på bilens skick, statistik, prognoser och försäljningsstatistik. Processen är smidig och du behöver inte ens lämna hemmet, utan det enda du behöver göra är att ange grundläggande uppgifter om bilen och dess skick. Bilen kan hämtas hos dig och du får betalt på plats.

 

De viktigaste anledningarna till att göra en bilvärdering är följande:

  • Ger en rättvis uppskattning.
  • Skyddar mot underpris.
  • Höjer ditt självförtroende vid förhandlingar.
  • Hjälper dig att få sinnesro.

Med ovanstående fördelar i åtanke kan du inte missa att göra en bilvärdering! Läs vidare för att veta mer om dem.

Topp 4 fördelar med bilvärdering

1.

Ger en rättvis uppskattning – När du säljer din bil vill du naturligtvis sälja till ett så högt pris som möjligt. En rättvis uppskattning på din bils värde från experter är det säkraste sättet att få bästa möjliga pris för bilen.

2. Skyddar mot underpris – Den viktigaste anledningen till att göra en värdering av din bil är att undvika underpris. Om du vill göra en snabb affär och direkt sälja din bil utan en värdering riskerar du att förlora pengar.

3. Ökar ditt självförtroende vid förhandlingar – Att känna till hur mycket din bil är värd kommer att öka ditt självförtroende vid förhandlingar. Ju bättre självförtroende du har desto större sannolikhet har du för att göra en bra affär.

4. Hjälper dig att få sinnesro – Du kommer utan tvekan må dåligt om du upptäcker att du sålde bilen till ett för lågt pris. Genom att känna till din bils verkliga värde kan du sälja den till ett konkurrenskraftigt pris. Det här ger dig en stor sinnesro eftersom det alltid är tillfredsställande att göra bra affärer och vara medveten om det. Se till att kontakta Riddermark Bil nästa gång du planerar sälja din bil för att få sinnesro och undvika misstag. Efter värderingen kan du även få ett inköpsförslag och på så vis göra en smidig affär utan en lång säljprocess.

kalle