Trafiklärare och bilar

Last modified date

Ett sätt att arbeta med körning är att bli trafiklärare. Då lär man elever att köra bil, moped, motorcykel eller lastbil beroende på vilka behörigheter man får lära ut. Man kan också lära ut teori kring bilar och bilkörning. Men hur är arbetet egentligen?

Att arbeta som trafikskolelärare

När man arbetar som trafiklärare får man träffa väldigt många olika personer som alla har olika målsättning. Vissa har redan körkort och vill bara fräscha upp sin körning i mörker eller halka, andra vill ta en ny behörighet medan en tredje ska ta sitt första körkort. Som lärare arbetar man sedan för att eleverna ska nå sitt mål, eller för att de ska känna sig tryggare i trafiken.

När en elev blir besviken

Som trafiklärare vill man att de elever som ska ta körkort får sina kort, men så är det inte alltid. Ibland kan det vara så att en elev inte riktigt satsar helt och då kan man som lärare känna att man inte kommer någonstans. Då kan det ibland vara klokt att en annan lärare får köra med eleven så att man kan se om det går bättre. När eleven blir besviken kan det kännas illa, men man får trösta sig med att man gjort ett så bra jobb som möjligt som lärare.

ivadmin