Smartare hem

Många som har ett intresse för bilar och motorer har även ett intresse för teknik. De senaste åren har teknikföretagen kommit med nya sätt att förenkla vardagen, bland annat genom att göra hemmet smart. I det här inlägget kan du läsa mer om hur du kan gå tillväga för att göra ditt hem lite mer praktiskt.

Röstassistent

En sak som många börjar med när de ska göra sitt hem smartare är att införskaffa en röstassistent. En röstassistent är kopplad till Google eller något annat företag som erbjuder smarta produkter och möjliggör att du kan styra olika typer av elektronik via den. Ett bra exempel på det är röstassistenten Google Nest mini som är liten i storleken men gör sitt jobb mycket väl. Genom assistenten kan du be Google släcka belysningen, sätta igång kaffet eller be assistenten googla fram ett recept.

Sensorer och mätare

Vill du utöka ditt smarta hem ytterligare finns det flera olika sensorer och mätare som är väldigt enkla att använda och gör vardagen smidigare. Det finns till exempel smarta realtidsmätare som gör att du enklare kan ha koll på din elförbrukning. Vad gäller sensorer finns det flera olika varianter att välja bland. Det finns till exempel rörelsesensorer och vibrationssensorer som gör ditt hem säkrare då de känner av rörelse och vibration. Sedan finns det även luft och fuktsensorer som gör att du kan ha koll på temperaturen i hemmet såväl som i garaget.

Belysning

Avslutningsvis finns det smart belysning. Den smarta belysningen möjliggör att du kan styra vilken ljusstyrka det ska vara och vilka lampor som ska vara på.

Bil och fritid

kalle