Bygg ditt nya garage eller skärmtak själv

Last modified date

En bil är alltid en stor investering och en kostnad. Du kanske har en snygg ny (eller relativt ny) hybrid, satsat på en klassisk drömbil eller en cool truck. Tyvärr har du ett gammalt, omodernt och unket garage som inte kommer att vara till nytta för varken dig eller din bil. Ett nytt garage har många viktiga funktioner som gör det enkelt för dig att hålla din bil i bra skick och är dessutom bästa stället att förvara verktyg samt annat för renoveringar eller underhåll.

Bygg ditt nya garage själv

Att bygga ett eget garage behöver inte vara alltför dyrt om du bygger det själv. Du kan antingen bygga det helt från grunden på egen hand eller investera i en byggsats. Idag är en byggsats det enklaste, snabbaste, snyggaste och billigaste sättet att bygga ett nytt garage. Byggsatsen är ett komplett garage som levereras med tillsågade delar som packats i sektioner. Valet beror på hur händig du är och hur mycket tid och pengar du vill lägga ner på ditt nya garage. Om du väljer att bygga ett större garage kan du behöva bygglov medan mindre garage kan falla inom ramen av ett attefallshus. Bäst är att alltid kontrollera vad som gäller i ditt område och din kommun.

Gräv grunden till ditt garage

För att bygga ett garage eller skärmtak för din bil kommer du att behöva fixa grunden först. Som väl är behöver du inte investera i dyra maskiner eftersom du smidigt och enkelt kan hyra en minigrävare istället. Hos Hyr Min Maskin finns ett brett urval av minigrävare för uthyrning i Stockholmsområdet för både proffs och nybörjare. När du hyr minigrävare kan du välja mellan maskiner från exempelvis Volvo, Bobcat och Hitachi. Samtliga maskiner kan kombineras med flera olika tillbehör för att få jobbet gjort. En hyrd minigrävare kan hantera allt från garage, pool, dränering, vatten samt septitank, kabel och husgrund. Om du känner dig osäker på vilken maskin du behöver kommer Hyr Min Maskin att hjälpa dig att göra rätt val. Som kund får du alltid sju dagars support där du kan få information om hur du bäst genomför ditt arbete och hur du använder maskinen.

Skärmtak

Ett skärmtak är mer ett komplement än ett alternativ till ett garage. Kanske har du ett hemsnickrat och improviserat skärmtak som definitivt behöver förnyas. Ett skärmtak får byggas utan bygglov på tomt där det redan existerar en- eller tvåbostadshus. Det innebär bland annat att taket kan byggas i anslutning till ett garage eller andra små byggnader på tomten. Skärmtak är ett bra komplement för dig som inte vill parkera bilen i garaget dagligen under de varmare årstiderna och fungerar som ett bra skydd mot sol och regn. Under den kalla årstiden bör bilen alltid parkeras eller förvaras i garage.

kalle