Snygg på bilsemestern

Last modified date

Tänk att bara få sätta sig i bilen och åka iväg på en lång och skön bilsemester. Få träffa släkt och gamla vänner, uppleva äventyr och bara kunna stanna vid vägen och njuta av fin natur. Här kommer tipsen på hur du håller dig snygg och fräsch under bilsemestern.

Snygg och fräsch

Bilsemester är verkligen frihet. En möjlighet att komma bort från vardagen och vara i nuet. Men det kan bli svettigt, kladdigt av glass och kläderna blir lätt skrynkliga. För att hålla dig fräsch ska du fylla necessären med ansiktsrengöringsservetter. Så kan du snabbt göra rent ansiktet utan att behöva ta med en hel flaska. Det är skönt att kunna rengöra ansiktet efter att ni gjort en vandring och sedan åter ska sitta i bilen ett par timmar. Ta också med en skön dagkräm, helst med solskydd. Du hittar både rengöring och kräm på hudoteket.se. Om du sminkar dig är det smart att satsa på vattenfast mascara. Så slipper du få pandaögon. Under tiden i bilen är det smart att använda så lite smink som möjligt, särskilt under långa sträckor. Då är det bättre att du sminkar dig när du kommer fram till resmålet. Du hittar både smink och hudvård på hudoteket.se som har kända märken som ESSE Skincare, Exuviance, Comfort Zone och Pür.

Kläder i bilen

Kläder har en tendens att bli riktigt tråkiga under längre bilturer, särskilt om det är varmt ute så att du är lite svettig när du sätter dig i bilen. Det smartaste är att ha bilkläder. Mjuka kläder som både får bli skrynkliga och spillas på. Istället för att du sitter i skjorta, blus eller en vit bomullsklänning, så bär du t-shirt eller skön sommarklänning som dina bilkläder. Kläder som det inte gör så mycket om du råkar spilla glass, kaffe eller ketchup på. Eller äter chips och får feta chipssmulor på tröjan. Riktiga bilklassiker. Om du reser i t-shirt och shorts räcker det med att byta tröja när du åker bil. Det går också snabbt att byta en enkel sommarklänning i bilen. Så har du snygga och fräscha kläder när du kommer fram till en ny stad, ska äta på restaurang, träffa vänner eller gå på museum.

Sova i bilen

Om du gör en riktigt billig bilsemester eller bara gillar lite mer äventyr kan du sova i bilen. Om du ska mikrocampa, alltså använda bilen som en van eller husbil, underlättar det om du kör kombi. Kombin är även bättre än en SUV då den är längre. Men du kan även använda en SUV eller sedan. Det är klokt om du redan innan du reser iväg testar hur du kan sova på bästa sätt. När du sover i bilen är det än viktigare att tänka igenom kläder och hur du ska hålla dig snygg. Att ha ”bilkläder” och andra kläder kommer att underlätta mycket. Köp också rengöringsmedel för smink och ansiktet på hudoteket.se så att du verkligen kan rengöra ansikte varje kväll.

kalle